Въвежда се временна организация на движението по бул. „Ген. Тотлебен“ в София от днес до 26 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Въвеждат се следните промени в организацията на движение:

- от днес до 21 юни 2021 г. /включително/ се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства /ППС/ по южното локално пътно платно на бул. „Ген. Тотлебен“ в участъка от ул. „Баница“ до ул. „Виктор Григорович“ и се променя посоката на движение на ул. „Баница“, като същата ще стане от южното локално пътно платно на бул. „Ген. Тотлебен“ към ул. „Ами Буе“;

- от 22 юни 2021 г. до 24 юни 2021 г. /включително/ се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. „Ген. Тотлебен“ в участъка от ул. „Богдановец“ до ул. „Баница“;

- от 25 юни 2021 г. до 26 юни 2021 г. /включително/ се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. „Ген. Тотлебен“ в участъка от бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ до ул. „Богдановец“;

- от днес до 26 юни 2021 г. /включително/ се забранява престоят и паркирането на превозни средства на бул. „Пенчо Славейков” на 50 метра преди ул. „Абоба” в посока бул. „Прага“.

Променя се маршрутът на автобусна линия № 604 в посока посока УМБАЛСМ „Пирогов”, както следва: от бул. „Акад. Иван Е. Гешов” надясно по централното пътно платно на бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен”, надясно по бул. „Пенчо Славейков” и по маршрута до гара „Искър”.

Закриват се автобусните спирки в южното локално пътно платно на бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен” с код 0394 „бул. Цар Борис ІІІ” и с код 0760 „УМБАЛСМ Пирогов”.

Разкрива се временна начална/крайна автобусна спирка с код 6299 „УМБАЛСМ Пирогов - временна” на бул. „Пенчо Славейков” на 50 метра преди ул. „Абоба” в посока бул. „Прага“.

В променения участък автобусите от автобусна линия № 604 ще спират на автобусна спирка с код 0392 „бул. Цар Борис ІІІ” на бул. „Цар Борис ІІІ” по маршрута на автобусни линии № 74, 260 и 5-ТМ.