Столичната община и Столичната РЗИ разкриват мобилни пункта за ваксинация в три търговски центъра в града.

Te ще работят на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall днес и утре от 13.00 до 18.00 часа.

Желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина, припомнят от общината.

Заместник-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов ще даде начало на инициативата утре, 19 юни, от 13.00 ч. при мобилния имунизационен център в Paradise Center на приземния етаж , до Централен Северен вход.

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.
През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие".