Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време на баловете. Те са 1 057. За сравнение - през 2019-а санкционираните са били 908, през 2018-та – с 300 по-малко, а през 2017-та година – едва 400, съобщи Нова тв.

26 май - 17 часа и 18 минути. Камера на светофар в София засича поредната кола с абитуриенти в нарушение – неправилно превозване на пътници. Както всяка година – и тази това е най-масовото нарушение по време на баловете. Обобщението е на „Пътна полиция”.

„Във всички тези случаи знаем, че има нарушение както за пътника, така и за водача на превозното средство. Това, което най-често се случва, е да се пътува в автомобил, в който се надвишава броят на пътниците, за които е предназначен автомобилът”, обясни инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция”.

Това, което най-често се случва, е да се пътува в автомобил, в който се надвишава броят на пътниците, за които е предназначен автомобилът. Освен за неправилното придвижване, зрелостниците и техните водачи се санкционират и за това, че са без колан. Тази година има и изненади.

В София има най-много нарушители на пътните правила. Във Видин най-малко. Велико Търново също е сред отличните с минимален брой нарушители.