Софийската градска прокуратура е назначила три експертизи

Според криминалният експерт Иван Савов злощастната случка на метростанция "Летище София" вчера е следствие от битова свада, а мъжът е използвал огнестрелното оръжие, защото е имал такова.

Пострадалата жена все още е в изключително тежко състояние в болница "Св. Анна", а лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

Както "24 часа" писа, престъплението бе извършено на последната спирка на метрото, точно до летище София. Цели 3 куршума са трябвали на 61-годишния мъж, стрелял вчера по жена в столичното метро до летище София, за да се самоубие. Двамата не са съпрузи, имат семейства.

Напълно възможно да има свидетели, които в момента отказват да говорят, подчерта криминалният експерт Иван Савов пред БНТ. По думите му всеки гражданин, който притежава оръжие нови отговорността за действията си.

"Моят апел към съответните органи е, вместо да сипят обвинения към хората, които притежават оръжие, да помислят как да засилят психологическия контрол при придобиването му. Проблемът не е, че той е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре във метрото. Слава богу, на последна спирка - предполага се, че има малко хора в мотрисата", каза експертът.

Софийската градска прокуратура е назначила три експертизи - биологична, балистична и видеотехническа във връзка с разследването на инцидента със загинал и ранен в столичното метро, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме: вчера следобед около 14.00 часа във вагон от влака на метрото при Летище София, мъж простреля жена и след това се самоуби. Пострадалата е приета в тежко състояние в болница.
Инцидентът е станал със законен пистолет собственост на мъжа. На място разследващите са открили 7 гилзи и 7 проектила. Установено е било още, че на името на жената имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16.05 ч. за същия ден.

Предстои изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели, допълват от прокуратурата.