Какво да очакваме от новоназначения служебен кабинет и кои са сценариите за изборите и следващото правителство? В първите часове със служебен кабинет трима анализатори - социологът Андрей Райчев и политолозите Стойчо Стойчев и Лидия Даскалова коментираха тези теми във видеодебат на Клуб "24 часа".

Социологът Андрей Райчев каза, че вече действат 2 фактора - невидим и видим. Невидимият е, че “утре всички ще знаят, че властта вече не е на Борисов”. А видимият - за 3 дни ще сменят областни управители и шефове на РПУ-та, за да намалят платения вот.

Според политолога Стойчо Стойчев няма голямо значение кои са министрите в служебното правителство, защото всъщност вече сме в едноличното управление на Румен Радев. Според него, ако това правителство тръгне да прави ревизия по модела на комисията по ревизията във вече отишлото си Народно събрание, това ще го обезцени.

Лидия Даскалова, млад политолог и юрист, коментира, че служебното правителство е нож с 2 остриета за Румен Радев.

Стойчев обяви "Има такъв народ" за популистка партия.

"Слави Трифонов не е популист, той е третият цар", каза Райчев.

И тримата бяха единодушни, че след 11 юли няма ход - още едни предсрочни избори, защото последствията ще са тежки.

Кой печели и кой губи на вота след 2 месеца, какви са сценариите за президентските избори, популист ли е Слави Трифонов, или третият цар - вижте видеото.