Международно признание получи Клиниката по неврохирургия на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов”.

То е от глобалния лидер в обучението на специалисти в гръбначната хирургия - AO Spine, което  сертифицира клиниката като един от световните центрове, осигуряващи академична среда на най-високо ниво, съобщиха от лечебното заведение.

AO Spine създава, разпространява и обменя знания за насърчаване на върхови постижения в грижата за пациентите с гръбначни заболявания. 

"Това признание доказва, че дори пандемията не може да ни отклони от пътя на науката към непрекъснато усъвършенстване и практическия обмен на проучвания и опит", сподели проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия.

В началото на април AO Spine организира хибриден семинар на тема „Гръбначен травматизъм”, чийто домакин бе именно "Пирогов". 

”Въпреки изолацията, гръбначната патология и нуждите на пациентите с гръбначни заболявания в страната не са намалели. Ето защо световният опит в грижата за хора с гръбначни увреждания и връзката с иновативните и технологични решения в методите за лечение са безценни за нас", каза началникът на Отделението по спинална неврохирургия д-р Петър Илков.