Звездите на Народния театър подариха на екипа на “Софиямед” грамоти, той им отвърна с торта и бонбони

Двама от най-обичаните ни и талантливи актьори - Аня Пенчева и Георги Мамалев, се срещнаха с лекари, сестри и санитари, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Заедно с директора на Народния театър Мариус Донкин те отидоха в COVID отделението и ДКЦ-то на университетската болница “Софиямед”, за да им благодарят за неуморните грижи и тяхната всеотдайност.

И понеже в ситуацията на пандемията медицинският персонал няма как да отиде да гледа звездите в театъра, те успяха, макар и за кратко, да го пренесат там. Георги Мамалев изнесе пред лекарите, сестрите и техните колеги импровизиран петминутен спектакъл със смешни откъси от моноспектакъла си “Разбираш ли ме правилно?”. След това с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчи благодарствени грамоти на персонала.

“Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме”, каза Мамалев. Мамалев и директорът на Народния театър Мариус Донкин на срещата с екипа на “Софиямед”

Мамалев и директорът на Народния театър Мариус Донкин на срещата с екипа на “Софиямед”

“Вие лекувате телата, а ние - душите, затова ви благодарим и ви очакваме в театъра”, каза Мариус Донкин на медиците. Те от своя страна се отблагодариха на Народния театър, като подариха торта и бонбони на екипа и пожелаха на всички да бъдат здрави.

НТ “Иван Вазов” започна през декември кампания “Театърът ви аплодира”, с която и екипът, и публиката да имат възможност да благодарят за грижите на лекари и медицински персонал.