Новата детска градина в кв.“Манастирски ливади – изток" ще е за 8 групи и вече е на етап груб строеж. Строителството започна в началото на юни и дейностите се изпълняват в срок. Готова е конструкцията над втори етаж на два корпуса и се подготвя армировка за вертикални елементи. Изпълнени са сутеренни стени и се подготвят фундаменти на останалите корпуси. Това стана ясно при проверката на обекта, която направи днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Едновременно с изграждането на детската градина ще се изпълни и улица „Флора“, за която район „Триадица“ трябва да изкупи два частни имота, обясни Фандъкова.

Тази година за изграждане, реконструкции и ремонти на детски градини в столицата са предвидени 26 млн. лв.

До момента са въведени в експлоатация 4 детски градини, които са в районите „Искър“, „Красно село“, „Люлин“ и „Нови Искър“, а до края на годината ще е готова и тази в „Илинден“.

Сега в София се строят 13 детски градини. Те са в районите „Витоша“, „Лозенец“, „Люлин“, „Студентски“, „Подуяне“, „Овча купел“, „Изгрев“, „Триадица“ и „Красно село“. Очаква се до края на годината да започне строителство на още 2 във "Възраждане" и в кв. "Горна баня“. 11 от детските градини, които се строят, се планира ще бъдат завършени през 2021 г.