„Сега ще те гръмна и ще ти разкажа играта!“

Днес Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия И. К. за това, че се заканил с убийство на Д. К., като заредил пистолет и го опрял в гърдите на Д. К. Всъщност това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, коментират от държавното обвинение.

Пострадалият Д. К. работел в Център за градска мобилност. На 28.11.2019 г. той и колегата му И. Л. извършвали проверка за неправилно паркирани автомобили на територията на гр. София.

Около 09,30 ч. те поставили „скоба“ на лек автомобил, паркиран на бул. „Арсеналски“ в столицата. Този автомобил бил собственост на обвиняемия И. К., който паркирал и отишъл до сграда наблизо, без да заплати такса за паркиране. Излизайки от сградата, обвиняемият видял, че на автомобила му е поставена „скоба“ и се обадил в Центъра за градска мобилност, като поискал тя да бъде махната.

Около 10,00 ч. на мястото пристигнали Д. К. и И. Л. Обвиняемият бил много ядосан и още като видял двамата служители започнал да ги обижда и да се държи арогантно с тях. Пострадалият Д. К. първи слязъл от служебния автомобил и се приближил до автомобила на И. К. Тогава обвиняемият се заканил с убийство на Д. К. с думите: „Сега ще те гръмна и ще ти разкажа играта!“, като извадил пистолет от кобур на кръста си, заредил го и го опрял в гърдите на пострадалия.

Отправените закани към Д. К. възбудили у него основателен страх за осъществяването им. Той се отдалечил от обвиняемия и подал сигнал на телефон 112. Във връзка с подадения сигнал на място бил изпратен полицейски екип.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу обвиняемия И. К. да продължи в съда.