21:50 ч.:
Отново заваля силен дъжд в столицата, а протестиращите все още са пред БНТ, като са блокирали входа. С чадъри и дъждобрани те скандират "Оставка" и "Мафия", както и "Еничари" срещу полицаите с щитове и шлемове пред входа на телевизията.

21:37 ч.:

Протестиращите са се събрали пред сградата на БНТ с искания за оставката на генералния директор на националната телевизия Емил Кошлуков.

Пред тълпата с мегафон говорят отец Дионисий, Ренета Инджова и ген. Димитър Шивиков.

По традиция в петък протестиращите изчакваха гостите на предаването "Панорама", но днес сред тях умишлено няма да има политици, решиха от телевизията.

20:50 ч.:

Протестиращите се събраха пред входа на храм-паметника "Св. Александър Невски". Старата сграда на парламента е плътно обградена от полиция.

20:45 ч.:

При проверка на изграден филтровъчен пункт във връзка с охраната на обществения ред на протеста тази вечер, са спрени група граждани, които носели транспаранти, монтирани на триметрови тръби. Предупредени са с оглед осигуряване на безопасността на присъстващите в района и са пропуснати, съобщиха от СДВР на страницата си във Фейсбук.

20:35 ч.:

Протестиращите се отправят на шествие към бившата сграда на парламента, а след това и към катедралния храм "Св. Александър Невски". С патриотична музика и съпровод от тъпан, от "отровното трио" призоваха всички с чадъри да тръгнат на шествие по жълтите павета. 

СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
20:20 ч.:

С чадъри под дъжда преминава ден 100 на протестите в София или Петото велико народно въстание, както го кръстиха организаторите от "отровното трио". Стотици са на триъгълника на властта, някои се крият под навеси и безистени на сградите наоколо, други изчакват да превали в подлезите, а трети са подготвени с дъждбрани и чадъри.

От фонтана пред президенството от "отровното трио" произнасят традиционните си речи срещу управляващите и главния прокурор. "Измъчваха, раняваха, арестуваха. Ние ще ги махнем и ще им потърсим отговорност. Мафията за тези 100 дни е тежко ранена. Ще хванем тези престъпници, ще ги заключим в зоопарк и ще им хвърляме фъстъци по клетките", каза проф. Велислав Минеков от фонтана.

Междувременно младеж се покатери на улична лампа пред президенството, за да закачи протестен плакат.

Полицейското присъствие в района е засилено и се проверяват протестиращите преди да се присъединят към множетсвото на площада.

По рано през деня не бяха допуснати група протестиращи, идващи от Софийския университет. Сред тях имаше предимно студенти. Причината полицаите да ги спрат бе, че пръчката на знамето и банера им бе по-голяма от допустимото. До сблъсъци не се стигна, а двете групи протестиращи се пресрещнаха в малко шествие по бул. "Цар Освободител".