Стана Катич - актрисата със световна популярност, която е влюбена в българската природа и култура, засне и третия сезон на сериала си “Забравена” изцяло у нас.

Стана е родена в Канада в семейство с балкански произход - има сръбска, хърватска и черногорска кръв. А когато преди години пристига в България, едва ли подозира колко очарована ще остане от страната ни. И че периодично ще се връща - и по работа, и за да се наслаждава на красотите у нас.

Актрисата направи пробива си с друг, много популярен сериал - “Касъл”, където изпълняваше главната роля на инспектор Бекет. Но показа, че се справя умело и в кожата на агента от ФБР Емили Бърн в “Забравена”.

Историята в новия сериал започва с това как, докато преследва известен бостънски сериен убиец, героинята изчезва без следа и е обявена за мъртва.

Шест години по-късно тя е открита в изоставена хижа в гората полужива и без никакъв спомен за случилото се с нея през целия период, в който е била в плен. Завръщайки се у дома, Емили разбира, че съпругът Ник (Патрик Хюсингер) се е оженил повторно, а синът е отглеждан от друга майка - всъщност единствената, която детето познава.

Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.

Всички сцени по сериала са заснети в България от един режисьор - Одед Ръскин, а световната му премиера е на телевизионния фестивал в Монте Карло през юни 2017-а. Година по-късно е одобрено продължението му. В него, след като проследява и убива своя похитител, Емили се опитва отново да се върне към нормалния си живот на майка. Но тя не може да се отърси лесно от ужаса, който е преживяла в скорошното си минало.

Емили привлича на своя страна в тайно разследване на загадъчната си история бостънския полицейски следовател Томи Гибс. Когато случаят отново заплашва да стане смъртоносен, тя рискува всичко, за да разкрие истината и да защити семейството си.  Патрик Хюсингер е в актьорския състав от началото на сериала.

Патрик Хюсингер е в актьорския състав от началото на сериала.

Драматичният трилър отново е сниман у нас, а успехът му кара създателите му да започнат работа и по ново продължение. По-малко от два месеца след като е потвърдено официално, че “Забравена” ще има трети сезон, екипът му отново е в София.

На 28 август 2019 г. - в сряда, в ранни зори актьорът Патрик Хюсингер се качва в кола с двама българи и се отправя към първия снимачен ден от третия сезон на “Забравена”.

Хюсингер играе в касови продукции като “Черният лебед” и “Джак Ричър: Не се връщай”, а в сериала със Стана Катич има ключова роля - на специален агент Ник Дюран, който е и бивш съпруг на главната героиня Емили.
Хюсингер дава старта на снимките на третия сезон на “Забравена”, като дори открехна леко завесата какво ще се случва в него. Актьорът показа кратко видео от първата си сцена. На кадрите се виждаха патрулка и смачкани коли около нея.

Всъщност действието в третия сезон започва три месеца след финала на драматичните събития от предишния сезон с Емили, чието отстраняване от служба във ФБР приближава своя край, както и огромните усилия, които полага, за да бъде възможно най-добрата майка на сина си. И сега ще има доста екшън, защото един главен герой ще бъде отвлечен - Ник Дюран изчезва и борбата този път ще е за неговия живот.

За кадрите по новия сезон екипът ползва два етажа от огромна сграда близо до Централна гара в София. На единия разполага офис стаи, но не какви да е - с големи табла със снимки на хора, заподозрени за престъпления, досущ като във ФБР. А на другия етаж са поставени легла и медицинско оборудване, за да заснеме сцени в болница. Бостънските улици също са наподобени в София - снимат ги в студиата на “Ню Бояна”.
Екипът е близо половин година у нас, но освен че работи интензивно, успява да намери време и да разгледа различни красиви кътчета от страната ни.

Така например Патрик Хюсингер изкачва Седемте рилски езера и пуска няколко снимки и видеа оттам, в които обяснява колко много му харесва природата ни. Актьорът е свързан с България и по още една линия - неговата сестра е омъжена вече над 10 години за варненец, който е заминал за Щатите.

Колежката на Патрик Стана Катич отдавна показва колко е хубаво тук, като публикува в инстаграм снимки на природни забележителности, на баница, на ракия и на различни животни, както и видеа, в които се чува звукът на гайди.  Стана Катич се включи в кампания за засаждане на дървета на Витоша миналата година.

Стана Катич се включи в кампания за засаждане на дървета на Витоша миналата година.

Освен това, докато работи у нас по третия сезон на “Забравена”, тя се включва в кампания за засаждането на дървета в природен парк “Витоша”.
Освен че играе главната роля в сериала, Стана Катич е и негов изпълнителен продуцент. Сега в актьорския състав влизат няколко нови попълнения. Това са английският актьор Джоф Бел (“Кингсмен: Тайните служби”) и колежката му Жозет Саймън (“Жената чудо”).

Премиерата на новия сезон на “Забравена” ще е по AXN - канала, собственост на “Сони пикчърс телевижън”. Той тръгва на 16 октомври и ще се излъчва всеки петък от 22,50 ч.