Световноизвестната оперна певица Анна Нетребко е преборила коронавируса след 5 дни престой в болница и вече се възстановява. Това разкри самата тя в пост в инстаграм профила си.

Най-вероятно певицата се е заразила по време на изпълнения на операта “Дон Карлос” в Болшой театър, които бяха на 8, 9 и 10 септември, тъй като изпълнителят на другата главна роля - басът Илдар Абдразаков, също съобщи преди време, че е заразен.

Първоначално Нетребко обяви, че си е правила тест след като разбрала за заболяването на колегата си, и той е бил отрицателен. Но въпреки това тя е решила да се самоизолира за всеки случай. Очевидно след това си е правила и контролен тест и така се е стигнало до краткия престой в болница, чието име Нетребко не споменава. Певицата живее дъд дъпруга си - тенора Юсиф Ейвазов и с 11-годишния си син Тиаго във Виена, където е най-вероятно да е влязла в болница. Тя се е нуждаела от медицински надзор, тъй като е развила пневмония, но твърди, че вече се възстановява.

Освен нея заразени се оказват също съпругът , а за сина си е написала, че “ се чувства добре”.

“Имах две възможности. Да си стоя вкъщи и да се страхувам да не се заразя или да изляза и да пея с риск да се разболея. Избрах второто и не съжалявам”, пише Нетребко в поста си. Освен това тя се извинява на жителите на Санкт Петербург, че се налага да отмени планираните там свои изяви за неопределен период от време.

Нетребко бе една от първите оперни певици от световната сцена, които излязоха да пеят след извънредното положение. Още през юли и август тя пя на фестивала в Залцбург и имаше редица участия в Германия и Швейцария. Междувременно много оперни театри в Европа, които първоначално обявиха, че започват сезона, впоследствие отмениха всички представления чак до Нова година.