Български футболен национал ще премине в немски тим.

Тази заявка даде президентът на “Ерцгебирге” (Ауе) Хелге Леонард.

След изненадващото отпадане на втородивизионния тим от подвизаващия се в IV лига “Улм” в I кръг на турнира за купата на Германия босът говори за широчината на състава и евентуални нови попълнения.

“Чудя се къде бяха водещите ни играчи при загубата с 0:2 в Улм. Иначе при най-малкото нещо мрънкат в кабинета на изпълнителния директор. Оплакват се и на мен. Не смятам, че съставът ни е малък. При това ще прибавим към него още двама нови футболисти. С изпълнителния директор Михаел Фойгт осигурихме преди дни първия трансфер, който е на български национал. Той ще подсили атаката”, казва пред tag24.de Леонард.

Президентът на “Ерцгебирге” обаче не уточнява името на българския футболист.

В I кръг на Втора бундеслига тимът от Ауе гостува на “Вюрцбургер Кикерс” в събота. Според информация на радио “Ерцгебирге” след този мач ще бъде обявен въпросният вече сигурен трансфер.

Той ще е вторият на наш играч във II ниво на немския футбол през това лято. Миналата седмица именно “Вюрцбургер Кикерс” привлече капитана на юношите ни до 19 г. Владимир Николов.

Иначе в “Ерцгебирге” е имало солидно българско присъствие.

Последно там работи треньорът Павел Дочев. Миналото лято Леонард даде индикации, че иска да го върне в Ауе като спортен директор, но впоследствие това не се случи.

Дочев взе в "Ерцгебирге" нападателя Мартин Тошев.

В този отбор започна кариерата си в Германия бившият национал Димитър Рангелов.

Преди него в "Ерцгебирге" бяха братята вратари Петко и Руси Петкови.

Първо те пазиха, а след това станаха треньори на вратарите.