Детективските сериали са силен акцент в програмата на Epic Drama, а сега каналът ще покаже и историята на първата жена, захванала се с разследването на престъпления през XIX век в Лондон.

Елайза Скарлет е главната героиня в “Мис Скарлет и херцогът”. Когато баща умира, той я оставя без никакви пари. Това се случва във време, в което единственият шанс за финансова стабилност за една жена е бракът. Но той никога не е бил сред плановете на своенравната Елайза. За сметка на това образованата млада жена има един актив - бизнеса на баща си - детективска агенция.

Така тя решава да поеме случай вместо баща си и малко по малко става един от най-добрите детективи. Но Елайза живее в Лондон от Викторианската епоха - мъжки свят, заради което има нужда от мъж за партньор. Човекът, на когото се спира, е Херцога. Той е инспектор в Скотланд Ярд, когото баща някога е обучавал. Комарджия, пияница и женкар, той наистина харесва Елайза, с която го свързва почти роднинска връзка, с доза физическо привличане.

Другите съучастници на Елайза са Моузес и Рупърт Паркър.
Моузес работи в нощен клуб в Сохо и е дошъл в Лондон от Ямайка, за да търси ново начало. Макар и първата им среща да не потръгва добре, в крайна сметка с Елайза стават партньори.

В групата е и Рупърт Паркър, богат млад мъж със статут “неженен”, от което властната му майка е силно недоволна. Заради това тя често го притиска да предложи брак на Елайза. Направо ужасен от майка си, Рупърт признава на Елайза, че изобщо не желае да се жени. Така двамата се сближават, водени от желанието си за независимост, като създават екип от друго естество.

6-серийната поредица показва противоречивите взаимоотношения между Елайза и Херцога, докато двамата разкриват ново престъпление из мрачните потайности на Лондон от 80-те години на XIX век. С любознателния си ум мис Скарлет винаги се е интересувала повече от детективската агенция на баща си, отколкото да се държи като дама. Нищо обаче не може да я подготви за опасностите, които дебнат една жена в занаята с разследването на убийства.

В главната роля на Елайза Скарлет е актрисата Кейт Филипс, позната от “Остри козирки”, “Короната” и филма “Имението Даунтън”. В ролята на нейния партньор инспектор Уилям Уелингтън - Херцога е Стюарт Мартин, когото зрителите са гледали в “Джеймстаун” и “Медичите”.

“Мис Скарлет и херцогът” е съвсем нов сериал - започва да се излъчва на 31 март тази година, а снимките на втория му сезон са планирани за този месец. У нас тръгва на 15 септември и ще върви всеки вторник от 22 часа.