10 дни след протеста на 2 септември, когато бяха изкъртени жълти павета от пл. “Независимост”, няма обвинени за рушене на културния паметник на столицата. След проверка от Столичния инспекторат казаха, че липсват 6 кв. м от уникалната настилка, която струва 700 лв. на квадрат.

Миналата събота 23-ма задържани след сблъсъка с полицията минаха през Софийския районен съд след 72-часово задържане заради различни хулигански прояви по време на сблъсъците на демонстранти и полиция, включително и по съмнение за държане на пиротехнически средства и мятане на бомбички. Оказа се обаче, че нито един от тях не е къртил или хвърлял павета. В момента всички задържани на свобода.

Четирима били забелязани да държат павета в ръцете си, те обаче отрекли да са хвърляли или къртили, стана ясно в съда. Камери не са заснели лицата на хората, които къртят площада. На 2 септември в медиите се появиха снимки как протестиращи опитват да вадят павета. На нито една от тях обаче не се виждат лицата на хората, което затруднявало откриването на вандалите.

Разследването по случая обаче продължавало.