Най-добрият български волейболист - Цветан Соколов, реши да играе в новия си клубен отбор с номера, с който излиза в мачовете на националния тим.

30-годишният диагонал се присъедини към подготовката на “Динамо” (Москва) в Турция, след като до миналата седмица бе на лагер с държавния ни тим.

За отбора от руската столица той ще играе с номер 19. В предишните си 2 клубни тима - “Зенит” (Казан) и “Кучине Лубе” (Чивитанова, Ит) Соколов носеше фланелка с номер 1.

От лагера на националния в края на миналата седмица бяха освободени още либерото Петър Каракашев и централният блокировач Николай Къртев.

От понеделник те се присъединиха към подготвителния лагер на “Хебър” (Пазарджик) в Тетевен.

В предстоящите контроли на България с Молдова на 11 и 12 август, които ще бъдат в столичната зала “Арена Армеец”, селекционерът Силвано Пранди ще разчита на поста либеро на Кристиян Петров от “Нефтохимик”, а за негов дубльор ще използва някой от младежките национали - Дамян Колев и Симеон Добрев.

Италианският треньор ще привика общо петима младоци за приятелските срещи. В тях ще играят също централният блокировач Дамян Огнянов, както и посрещачите Денис Карягин и Самуил Вълчинов.

Контролите са със статус на съвместни тренировки и ще се проведат при закрити врата.