Екип на Столичният инспекторат почисти фасадата на Дома на военноинвалидите в София, който се намира на ул. „Христо Белчев“ №21.

Премахването на графитите и нецензурни надписи от сградата е направено по молба на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

За няколко часа са били отстранени над 50 кв. м нецензурни надписи и драсканици. При почистването е използвана специализираната система за премахване на графити Ghibli Skid Silent. Преди това екип на Столичния инспекторат е почистил и фасадата на къщата на ген. Георги Попов – герой от Балканската и Първата световна война.

Дом-паметникът на военноинвалидите е поредното почистено от графити знаково място. Сградата в центъра на София е построена в периода 1936 – 1947 г., а тази година Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите отбелязва 105 години от учредяването си. Сградата е проектирана по образец на Дома на военноинвалидите в Париж, издигнат от Луи XIV и посветен на пострадалите френски войници.

От началото на 2019 г. досега почистените площи от нерегламентирани надписи са над 4000 кв. м. През последните години бяха почистени къщата музей на Иван Вазов, на летеца Петър Манолев, къщата на автора на химна „Върви народе възродени“ – Стоян Михайловски и др.