Най-скъпоплатеният футболист в “Левски” Холмар Ейолфсон, който не се включва в тренировките, няма намерение да се завърне на “Герена”, а треньорът Георги Тодоров обяви, че исландският национал “не иска да играе в слаб отбор”.

В навечерието на първия мач на “сините” от сезон 2020/2021 в Първа лига наставникът разкри очертаващите се сериозни проблеми в центъра на защитата и причините за тях.

“Холмар не съм го виждал. Той явно смята, че сме слаб отбор, и не му се играе тук. Но аз не мисля, че ще бъдем слаб съперник”, коментира Тодоров.

“Левски” се опитва да продаде Ейолфсон, за да покрие част от натрупаните нови дългове от над 4 млн. лв.

От “Герена” си тръгва и друг чуждестранен централен защитник - Янис Каргас. Той също няма да играе в дебютния двубой на “сините” срещу “Берое”, но раздялата с него явно ще е по-приятелска.

“Янис има желание да напусне и аз мога само да му благодаря за всичко. Той е човек с характер, който винаги се е раздавал. Дори беше готов да вземе участие в мача, но има ситуация с неговия мениджър и може би не е добре да играе. Отделно Каргас има болки в коляното, но това и преди не го е спирало”, каза Георги Тодоров.

“Имаме точно 18 души. Всичко, което към момента е годно, ще играе срещу “Берое”, добави треньорът.

Борислав Цонев също се завърна в “Левски” и направи първа тренировка. “Той трябва да разреши проблеми със стария си отбор, надявам се да е част от отбора. Матео Стаматов тренира с нас и оставя много добри впечатлентия, може би ще остане. Божинов си е Божинов, няма какво да го коментираме. Да, той няма да играе 90 мин, но в двубоите, в които ще играе, ще е полезен”, каза още треньорът, разкривайки, че Валери също ще подпише и ще е на разположение след края на сегашния му договор до 31 август.

Борислав Цонев вече тренира с "Левски". СНИМКА: SPORTAL.BG
Борислав Цонев вече тренира с "Левски". СНИМКА: SPORTAL.BG

Бившият капитан Живко Миланов влезе в треньорския щаб. Той ще работи специално със защитниците. От втория мач ще е и на скамейката, тъй като трябва да се оформят документите му.

Георги Тодоров с новия си асистент Живко Миланов СНИМКА: SPORTAL.BG
Георги Тодоров с новия си асистент Живко Миланов СНИМКА: SPORTAL.BG

Николай Михайлов ще е новият капитан на “Левски”.

“Настроението сега е по-добро от това в края на първенството”, обобщи Тодоров.

“С паника няма как да се управлява. Опитваме да работим професионално, но това не е индикация, че финансовата ситуация се е променила”, обяви изпълнителният директор Павел Колев след представянето на екипировката за новия сезон.

Директорът на “Левски” Павел Колев и представителят на Joma за България Валентин Николов обявиха подробности за екипите за сезон 2020/2021. СНИМКА: LEVSKI.BG
Директорът на “Левски” Павел Колев и представителят на Joma за България Валентин Николов обявиха подробности за екипите за сезон 2020/2021. СНИМКА: LEVSKI.BG

“Joma България реагира като спец отряд. За по-малко от месец вече разполагаме с три мачови екипа, вратарски и тренировъчен. Магазинът вече е зареден”, добави Колев. Екипите ще са в продажба от днес и ще са по-евтини от миналогодишните.