В петък на Орлов мост възрастната жена, заради сблъсъка с която Петър Кърджилов беше задържан, беше определена като „провокатор“, предава Би Ти Ви.

„Жената с бастуна“, както я нарекоха в социалните мрежи, всъщност се казва Лиляна Тасева. Тя решава спонтанно да отиде при протестиращите – защоточакала дълго градския транспорт: „Целта ми беше да попитам „Защо сте тук?Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?“.

По думите ѝ минала „през някакви боклуци зелени – треволяци ли бяха, хартия...абе, някакви боклуци зелени на самия асфалт“ (надписът „Оставка“ – б.р.), прикоето „някакъв господин изрева гръмогласно "Госпожоу, госпожоу". Отидох, викам:„Слушам Ви, какво има?“.

В национален ефир тя влезе в сблъсък с Кърджилов, който я заля с вода, а след това се сбориха за бастуна ѝ след неин опит да го удари: „Не мога да знам какво в този момент неадекватния във всеки аспект на думата неадекватен Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат“.

Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като „лапсус“ представянето си като „доктор Тодорова“ – използвайки бащиното си име. Признава, че есимпатизант на ГЕРБ. Тя разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.