Стотици сигнали са постъпили в Столична община от недоволни граждани заради блокадата на Орлов Мост. Това съобщи Красимир Димитров от Столична община.

Той помоли протестиращите да вдигнат блокадата, защото всеки трябва да стигне до работното си място. "Има трудноподвижни, инвалиди, те трябва да вървят с километри, за да намерят друга линия", посочи друг проблем Димитров. И добави, че ако трябва, някои хора ще бъдат закарани с общинска кола до крайната си дестинация.

"Постоянно се разговаря с хората, които са там, и днес следобед ще имаме по-сериозна среща с тях", посочи пък зам.-шефът на СДВР Тони Тодоров. "Това, което се случва, е недопустимо", изтъкна полицаят и добави, че протестите са незаконни заради лиспата на уведомления.

"Всеки ще носи отговорност за поведението си", каза той по повод провокации на част от демонстрантите. Поводът за коментара му бе арестът на пиара на Десислава Иванчева Петър Кърджилов.

Тази сутрин той изсипа съдържанието на чашата си върху възрастна жена. Тя му посегна с бастуна си и двамата бяха задържани. Те са в 1 РУ, полицията ще изяснява кой е виновен за ситуацията.