20:45 Протестът се мести към Орлов мост и пред сградата на БНТ.   Протестът днес Снимки: Велислав Николов

Протестът днес Снимки: Велислав Николов

20:00 Движението по бул. "Дондуков" в района вече е спряно.

19:55 Протестиращите са изхвърлили истински свински уши пред Министерския съвет в този час.

Друга част от недоволните към кабинета са затворили "политици" зад "решетки", използвайки за целта маски и телени мрежи. Пред сградата на бившия Партиен дом е изграден пърформанс. Хора, затворени в кръг от мрежеста ограда, носят маски с лицата на Иван Гешев и Бойко Борисов. По оградата има закачени различни призиви - свързани с енергийната независимост, здравеопазването и против незаконното строителство по Черноморието.

После пърформансът се пренесе до фонтана пред президентството.

19:30 Блокирано бе движението по бул. "Цар Освободител".

И тази вечер хората пред президентството скандират "Оставка". Сред тях има и пчелари, които настояват за "забрана на пестицидите", както и за ефективни финансови механизми и данъчни облекчения за стартиране на малък и среден бизнес, съобщи БТА. 

Движението по бул. "Дондуков" не е затворено. Около сградите на Министерския съвет и на президентството има засилено полицейско присъствие.

Протестиращи с чанове

Протестиращи с чанове
И деца с плакати
И деца с плакати
Протести днес имаше и други градове на страната.

В Благоевград събралите се пред общината граждани за пореден път припомниха, че искат оставка на правителството и на главния прокурор.

Във Варна протестиращите блокираха за около 20 минути кръстовището пред сградата на общината.

В Русе протестиращите настояха за промяна и изкореняване на корупцията, която по думите им, е завзела всички сфери на живота у нас, предаде БНТ.

Поредна вечер на недоволство и в Пловдив. Недоволните подчертаха, че макар и протестът им да няма мащабите на демонстрациите в София, това не ги отказва и те ще продължат.