Собственикът на “Левски” Наско Сираков е бил на посещение при премиера Бойко Борисов.

Причината - недоволството на “синия” клуб от подписването на новия договор за телевизионните права за футболното ни първенство. “Нова броудкастинг груп” получи правата за още 5 сезона, или до лятото на 2026-а.

Това стана, след като в БФС бяха получени 3 оферти за петилетката и изпълкомът разбираемо прие най-високата. Тя е за 6,5 млн. лева на сезон, или общо за 32,5 млн. лева. Сумите са без ДДС.

Сираков обаче възропта и обяви, че е трябвало да бъде проведен търг. Според него “Левски”, а и другите клубове са ощетени от новия договор и няма да получат сумите, които заслужават.

Затова и новият собственик на “сините” е потърсил среща с министър-председателя.

Преди това Сираков заплаши, че може да не пуска камери на “Герена”, а от “Нова” обясниха какви санкции грозят клуба при подобен сценарий.

Благодарение на привържениците си пък “Левски” се справи и с плащането на вноската към НАП и за юни.

Това става ясно от платформата, която следи даренията от феновете и плащанията към агенцията.

“Сините” трябва да плащат по 143 000 лева на НАП според споразумението за разсрочване на дълга.

До този момент запалянковците са платили вноските за 5 месеца. Старите задължения към държавата ще бъдат покрити, когато “Левски” внесе и останалите 29 вноски.

Клубът от “Герена” има сериозни финансови затруднения от началото на 2020 г., защото основният спонсор спря да функционира.

При една пропусната вноска 26-кратният шампион на България ще загуби професионалния си лиценз.

Една от камарата трансферни грешки на “Левски” - Луан Виана, пък си намери нов отбор.

Бразилецът неясно защо бе привлечен през септември 2018 г. Нападателят записа само 1 мач. Виана ще рита в родината си за “Португеза”. (24часа)

С помощта на феновете “Левски”

изплати вноската към НАП и за юни