Паркирането в столицата безплатно - синя и зелена зона не работят

От 8 до 18 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Кн. Александър I" и  ул. “Ген. Й. Гурко” между бул. “Васил Левски” и бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”. Отраничението е заради инициативата "Ден без автомобили", която на 22 септември се отбелязва в европейските  страни.

Ето и конкретните ограничения в движението:

От 8 до 18 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ в участъците между пл. „Независимост“ и ул. “Г. С. Раковски” и от ул. “Г. С. Раковски” до бул. „Васил Левски“, по ул. “Княз Александър I”, в участъка от бул. “Цар Освободител” до ул. “Съборна”, ул. “Леге” в участъка от ул. “Съборна” до бул. “Цар Освободител” и по ул. „Ген. Й. Гурко“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (с изключение на автомобилите, обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, тържествени церемонии /сватби, кръщенета и др./ и колите на обществения транспорт).

От 10,30 часа пък ще започне велошествие, заради което ще е ограничено движението.

През днешния ден ще има затворени улици в цялата страна.

На 22 септември зоните за почасово платено паркиране "синя" и "зелена" няма да работят.

Засилен трафик се очаква в цялата страна и най-натоварен по магистралите "Тракия" и "Хемус" от София, както и към Гърция, защото повечето хора сливат празника с почивните дни.