3D мапинг на изложбата “Портрет на София” на 16 септември

3а прилики и безкрай разлики споделят 23 жени в изложбата “Портрет на София”. Те са красиви, живеят в столицата и носят името София. Нежното лице на този град ще се появи на 3D мапинг на сградата на Военния клуб в петък, 16 септември, и ще продължи два дни. София е част от моята идентичност. Аз съм от хората, които се грижат за Софийската синагога.
- София Коен, маркетинг директор

София е част от моята идентичност. Аз съм от хората, които се грижат за Софийската синагога. - София Коен, маркетинг директор

Това е втората, надградена част от изложбата на фоторепортера на “24 часа” Йордан Симеонов. През април тя бе открита за първи път под купола на Ларгото. Обичам София най-вече нощем, когато се разхождам сред много хора, и светлини огряват улиците.
- София Трейман, куклена актриса

Обичам София най-вече нощем, когато се разхождам сред много хора, и светлини огряват улиците. - София Трейман, куклена актриса

Музите на фотографа ще бъдат излъчени и на видеа по мултимедията в метростанциите. Там те разказват какво означават за тях имената им и любимата София, а късометражен филм, посветен на проекта на Симеонов, ще бъде излъчен по Българската национална телевизия във вечерта на празника на града. Моята идентичност е свързана с шума. Обичам местата, на които има много хора.
- София Ангелова, пулмолог

Моята идентичност е свързана с шума. Обичам местата, на които има много хора. - София Ангелова, пулмолог

“Хората вече не кръщават децата си на бабите и дядовците, а се опитват да вложат своите очаквания, надежди и мечти в името на детето”, споделя Йордан Симеонов. Обичам малките улички в центъра на София.
- София Бобчева, актриса

Обичам малките улички в центъра на София. - София Бобчева, актриса

Самият той е баща на София, която също като него е влюбена във фотографията и вече подреди първа изложба - “Стаята в теб”. София, която през изминалата година бе абитуриентка, е една от 23-те в изложбата, готвена повече от 2 години в ковидните месеци. Актриси, художничка, ученичка, учителка, архитект, лекар, гимнастичка са музите на фотографа. А възрастта им варира от 5 до 75 години. Обичам нашата столица - става космополитна като другите големи европейски градове.
- София Георгиева, инструктор по танци

Обичам нашата столица - става космополитна като другите големи европейски градове. - София Георгиева, инструктор по танци

“Съдбата ни срещна”, отговаря Симеонов кратко как е избрал точно тези жени. Вероятно и точно заради това повечето приемат поканата му да участват в изложбата. Най-много харесвам парковете и градинките.
- София Иванова, дете

Най-много харесвам парковете и градинките. - София Иванова, дете

“Има много неща за себе си, които не знаем. Това ни казва София. Например не знаем дори значението на името на града откъде идва. То ни кзва: “Има Господ, обърнете му малко внимание”, казва Симеонов. Обичам близостта на Витоша. Усещам нашата памет и история в църквата "Света София".
- София Кузева, актриса

Обичам близостта на Витоша. Усещам нашата памет и история в църквата "Света София". - София Кузева, актриса
Надявам се да стана част от историята на София.
- София Маринкова, актриса
Надявам се да стана част от историята на София. - София Маринкова, актриса
Харесвам музеите и градинките. Любимото ми място е Южният парк.
- София Петерс, ученичка
Харесвам музеите и градинките. Любимото ми място е Южният парк. - София Петерс, ученичка
София е моето израстване и вълнение. Мястото, което ме определя.
- София Василева, актриса
София е моето израстване и вълнение. Мястото, което ме определя. - София Василева, актриса