От понеделник започва изграждането на нов участък от ул. „Филип Кутев“ между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“ в София. С него продължаваме участъка от северното платно, който изградихме между „Черни връх“ и ул. "Ат. Дуков", съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

До края на годината ще започне строителството и на изцяло новото южно платно на бул. „Филип Кутев“ в целия участък между „Черни връх и Сребърна“.

"Една от стратегическите задачи, по който работим целенасочено, е изграждането на двата булеварда - бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Ул. „Филип Кутев“. Те са част от вътрешния градски ринг, която свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Това е начинът да разтоварим чувствително трафика в южната част на София", пише още кметът.

В процедура за избор на изпълнител са двата пробива - на бул. „Филип Кутев“ от „Сребърна“ до кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“ и на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“.  Средствата за тях са осигурени в бюджета на общината.