Няма да подкрепя увеличението от 1.60 лв. на 2 лв. на цената на билета, продаван на каса в метрото, защото не виждам аргументи за това. Заявих го и днес на представителите на различни политически сили, подписали предложението. Това заяви Георги Георгиев - председател на Столичния общински съвет.

Поздравявам колегите от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София – тя вече е обект на обществено обсъждане и ще я гласуваме в края на юли. Предстои да анализираме внимателно всички техни идеи, но тази за поскъпването е необоснована, обясни той.

За удобство на гражданите се въвежда пътуване с Билет 30 плюс и Билет 60 плюс – те дават същите права за пътуване като еднократния билет, както и бонус - 30 и 60 минути всъщност е времето за безплатното прекачване от едно превозно средство на друго. Пътуването след 30-тата или 60-тата минута си остава неограничено, както и досега.

Другите новости са публикувани на сайта на Столичния общинския съвет.

Предстои обществено обсъждане в рамките на този месец, има време да изложим мнения и да ги защитим. Това и ще направя, заедно с моите колеги от групата на ГЕРБ-СДС, заяви още Георги Георгиев.