С две втори места завърши Мартин Чой от "ЕКО BMW МС 77 рейсинг тийм" в третия и четвъртия кръг на BMU европейския шампионат по мотоциклетизъм, който се проведе на пистата „Навак“ в Сърбия.
Българинът кара все още не е възстановен от операцията на ръката, но въпреки това показа своята класа и професионализъм през уикенда, финиширайки зад победителя Давид Божич от Словения в клас SuperBike 1000 cc.
Програмата за състезанията включваше 18 обиколки на пистата и в двата дни, като в неделя Мартин Чой беше много близо до крайния успех водейки конкуренцията две обиколки преди финала.
"Тежки стартове и много силно каране от всички пилоти в двата дни. Участвах със специална превръзка на оперираната ръка и затова не исках да рискувам, както обикновено съм свикнал на състезание. Особено в събота, когато Божич се откъсна още в началото и трябваше да карам по-внимателно, за да не направя някоя беля с ръката. Но, в неделя подобрихме настройките на мотора и поведох още от старта. Някъде към 16-ата обиколка имах преднина от над 3 секунди, но бях изпреварен от победителя, който кара ежедневно на тази писта и я познава отлично. Никога не се оправдявам, но наистина трябваше по-разумно да карам, защото на моменти имах и изтръпвания на оперираното място и чисто психологически това ме накара да върна малко газта. Въпреки това направих много бърза обиколка в рамките на 1:17,9 минути, което до момента не бях постигал на сръбската писта. Най-важното е, че всичко завърши благополучно и продължавам успоредно с рехабилитацията и физическите натоварвания. Всеки ден се чуствам по-добре и гледам с позитивизъм напред към следващите състезания", заяви Мартин Чой.
Пилотът ни ще вземе участие този уикенд (28 и 29 май) на пистата в Долна Митрополия, Плевен, когато ще се проведат два кръга от календара на републиканския ни шампионат по мотоциклетизъм.