Столичният градски транспорт ще се движи по обичайните си маршрути в сряда въпреки протестите. Става дума за всички линии на метрото, тролеи, трамваи и автобуси. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В Столичната община са постъпили няколко уведомления за протести на 18 май. Това от работодателските организации е било оттеглено, остават тези на превозвачите, транспортните синдикати и таксиметровите шофьори.

Транспортните синдикати са декларирали три точки на протеста - кръстовищата на Лъвов мост, Петте кьошета и Сточна гара. Там ще участват само служители на градския транспорт, които в този ден не са на работа, подчерта Фандъкова.

“Призоваваме организаторите до 8,30 ч да не се блокират трите кръстовища, за да може учениците да стигнат навреме за матурата. Надявам се, да се съобразят”, посочи Фандъкова.

Те са заявили, че ще са на трите точки от 8 до 9,30 ч. След това ще тръгнат на шествие до Министерството на финансите.

Все още се очакват организаторите на протеста на превозвачите да подадат местата, през които ще преминат.

Протестът на такситата ще започне в 9 ч на южната дъга на околовръстното, но те няма да блокират движението. Оттам те ще се отправят към Министерския съвет. Колите ще бъдат паркирани на бул. “Мария Луиза”, където движението ще бъде спряно, но без линиите на градския транспорт.