38-годишният гръцки емигрант Димитрис Джанетос от няколко години е най-желаният от холивудските звезди фризьор и гримьор. Стилистът се грижи за визията на най-сексапилните актриси и модели, използвайки иновативни методи в гримирането и прическите. Именно той е човекът, на когото се доверяват много актриси, преди да стъпят на червения килим за каквото и да е важно събитие.

Гъркът е стилистът и на Дженифър Лопес
Гъркът е стилистът и на Дженифър Лопес

Неотдавна бившият топмодел Синди Крофорд се върна под светлините на прожекторите, за да позира с нова визия за фотосесия по проект, който все още е тайна. За да направи това, американската красавица повери косите си на Димитрис.

Той коригира формата и дължината им и промени цвета им от кестеняв в светлокестеняв с карамелени оттенъци и много светлина. Така 56-годишната звезда придоби още по-младежки вид. Благодарение на непрекъснати тренировки и здравословно хранене Синди е в страхотна форма, както и през 90-те години, когато беше кралицата на модния подиум.

Джей Ло поверява визията си на Димитрис и за всекидневието си
Джей Ло поверява визията си на Димитрис и за всекидневието си

Живеещият от няколко години в Съединените щати Димитрис е човекът, който преобразява за сцената и камерите Дженифър Лопес, Алесандра Амброзио, Меган Фокс, Камила Кабело, Бритни Спиърс и др. Джанетос започва кариерата си на фризьор в Атина. Желанието му обаче е да пътува по света, за да демонстрира и в чужбина таланта си в преобразяването на женските коси чрез нови техники. Така след като става известен като стилистът на най-популярните гръцки дами, стига до Холивуд.

Димитрис със свой модел на червения килим за Оскарите
Димитрис със свой модел на червения килим за Оскарите

„Америка влезе в живота ми след много години на размисъл. Не беше лесно решение, като се има предвид, че бях на върха на кариерата си в Гърция. Реших обаче да оставя всичко и да се опитам да реализирам американската си мечта, започвайки от нулата, без дори да знам английски”, разказва Димитрис пред американските медии. Той се установява първоначално в Ню Йорк, където се опитва да намери подходяща агенция, която да го представя.При едно свое пътуване до Гърция среща Мария Менунос – звезда с американско-гръцки произход. Той прави косите на дъщеря й, след което Мария го кани в Лос Анджелис два месеца по-късно, за да се грижи за визията на моделите по време на фотосесия. Димитри си резервира престой от 11 дни в Лос Анджелис. Вместо това остава 9 години. И до днес си спомня колко е било трудно да остави семейството, славата и успеха си в Гърция, за да започне като напълно непознат в Америка. Всяко нещо е въпрос на риск и точния момент, смята Димитрис. „Ако някой ми беше казал, че един ден мога да си имам дом в Лос Анджелис, щях да му отговоря – какво, аз ли, в никакъв случай!”

Моделът Алесандра Амброзио също прави косите си при гръцкия стилист
Моделът Алесандра Амброзио също прави косите си при гръцкия стилист

Днес гъркът стои зад перфектната визия на много звезди на червения килим за церемонията на Оскарите. Той се грижи и за грима на красавиците. „Колкото по-малко, толкова по-добре”, е неговата максима. „Не е необходимо непременно да използвате черни сенки или черен молив, за да подчертаете очите. С много семпли и естествени сенки в цвета на пясъка може да постигнете перфектен резултат. Гримът на една жена може да бъде готов за няколко минути. Бих посъветвал дамите да не се страхуват да използват червено червило”, съветва още Димитрис.

Меган Фокс
Меган Фокс

Бритни Спиърс

Бритни Спиърс

Димитрис в акция преди церемонията за Оскарите

Димитрис в акция преди церемонията за Оскарите

Камила Кабело

Камила Кабело