Юношите се целят в 1/4-финал на европейското

Целта ни като класиране на европейското е да стигнем до четвъртфинал. Казах на момчетата, че се надявам да ни се падне в тази фаза Португалия и да им го върнем за загубата в елитния кръг. Но Антоан Стоянов ме поправи, че те ще ни чакат на полуфинала и там ще трябва да ги бием.

Това заяви на пресконференция преди заминаването за европейските финали в Израел селекционерът на юношите до 17 г. Йордан Петков.

България е в група с Нидерландия, Франция и Полша. Всички повикани на лагера футболисти са здрави. Двама от основните играчи все още не са се присъединили. Това са Неджиб Хаджъ от германския “Шалке 04” и Асен Митков, който тренира с мъжкия тим на “Левски”.

Нашите стартират на 16 май срещу “лалетата”. Следващата им среща е с Франция на 19-и. Третият мач е с Полша на 22 май. В момента групата е от 21 футболисти. Идин от тях ще отпадне в петък и за Израел ще пътуват 20 човека.

“Смятам, че сме готови. Момчетата са спокойни и уверени. Имаме психолог, който работи с тях и те го приемат добре.

В елиминациите продължават два отбора. Надяваме се да сме сред тях. Желанието ни е да покажем, че не сме попаднали случайно на това европейско първенство. Вече им казах на момчетата, че с класирането в Португалия станаха мъже, така че съм спокоен”, каза още Петков.