В София тази нощ във връзка с валежите от сняг започнаха обработки със смеси срещу заледяване и снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Информацията за зимната обстановка в София е към 5,30 часа.

Работата по снегопочистването е започнала около 4,00 часа във високите места на Столичната община, извършват се и обработки във всички райони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час.

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, извършват обработки със смеси срещу заледяване, както и избутване на сняг поради обилните валежи. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и "Самоковско шосе".

Започнало е и почистването на основни улици в кварталите в някои райони като "Лозенец", "Витоша", "Овча Купел" и стръмни участъци в "Слатина". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в район "Панчарево".

Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк "Витоша" - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове".

Градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичния инспекторат.

От Общината напомнят на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия, и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.