Столична община и "Славия" водят преговори за закупуването на 60 декара от парк в столичния квартал Овча купел, който е собственост на "белите". Това заяви пред dsport.bg главният архитект на София Здравко Здравков.

"Имаме разговори със "Славия" по отношение на парка, който е собственост на футболния клуб. Г-жа Фандъкова е имала среща с г-н Стефанов да търсим формула, при която Столична община да придобие тези над 60 декара, които са собственост на футболен клуб "Славия", които са контактни с Цар Борис и бул. "Овча Купел" и този парк да стане отново общинска собственост. Търсим решение", каза Здравков.

Той коментира и ситуацията със стадиона на "Локомотив" (София).

За стадион "Локомотив" отново сме имали среща със собственика. Там има често конструктивно някои проблеми, които трябва да бъдат решени. В момента се изработва подробен устройствен план за там. Работим добре с ръководството на футболния клуб. Там просто трябва да бъде сключен договор, тъй като има имоти, собственост на държавата и да бъде довършен подробния устройствен план за самия стадион", сподели Здравков.