6 761 са новите случаи на коронавирус. Само в столицата те са над 2 000, показват данните от Единния информационен портал.

Към момента няма болници в София, чийто капацитет да е запълнен. Прогнозите на здравните власти обаче са натовареността на лечебните заведения да се увеличи. Това съобщи директорът на Здравната инспекция в столицата на среща в министерството.

"Болници, които са абсолютно са абсолютно запълнени няма, т. е. ако има запълнени легла те са базата на разкритите за момента, но всяка една от болниците, които присъстваха тук, декларираха, че имат достатъчно капацитет за легла и възможност да отделят персонал за разкриване на нови при необходимост легла", каза д-р Данчо Пенчев.

"В момента е спокойно, наистина данните, които ги казаха от статистиката е така. Има свободни легла и реанимационни има свободни, и свободни за неинтензивни легла, но това е нещо, което е много динамично и във всеки момент очакваме съответно тези легла да се запълнят", каза Иван Поромански, директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".