Опасни отломки падат от покрив на кооперация на оживения площад „Журналист” в София. При един от последните инциденти млад мъж се е разминал на сантиметри от падналата мазилка.

На 3 декември Елвис Сергеев е на работа в магазина за ключове на площад „Журналист”. Излиза отпред да изпуши една цигара и чува сгромолясване. Голямото парче мазилка паднало върху тентата над магазина. Там, където преди секунди е бил Елвис. „Много хора от квартала ме познават. Казват, че Господ ме е от спасил”, коментира той.

3 дни след инцидента част от падналите късове все още са на тротоара. Има и следи от ограничителна лента. Разпънали я хора, които работят в района. „Аз съм тук година и половина. Няма абсолютно никаква реакция за този период, в който това започна да пада”, добавя той.

Преди този инцидент, през март от същата частна сграда се къса парче от фасадата. Тогава общинският съветник Борис Бонев започва да праща сигнали до институциите. „Голямата ирония идва на 3 декември, когато всъщност това парче пада, защото точно на 3 декември аз, като общински съветник, получавам отговор от район „Лозенец”. Информират ме, че е извършена проверка през месец ноември и падащата мазилка е отстранена, няма опасност и всичко е наред”, каза той.