Официално любимият пистолет на Ал Капоне стана най-скъпият в света. Той е 45-и калибър автоматичен "Колт" и бе купен на търг за 1 040 600 долара.

До момента рекордът се държеше от първия президент на САЩ Джордж Уошингтън. За неговите два пистолета бяха платени 1 986 000 през 2002 година от фондация "Ричард Кинг Мелън" и в момента се намират във Форт Лигоние край Питсбърг. Те са подарък на Ушингтън от маркиз дьо Лафайет и с тях е ръководил революцията за независимостта на САЩ.

В търга са вещите на Ал Капоне, който приключи преди малко са участвали трима милиардера, английски лорд, както и купувачи от цял свят, съобщиха от аукциона.

Само два предмета от 175, свързани със семейството на ганстера не бяха продадени, а за останалите бяха дадени невероятните 3 139 981 долара. Първоначално се предполагаше, че сумата ще е малко под милион. А за толкова бе продаден само пистолетът.

Вещите бяха пуснати на търг от трите живи правнучки на гангстера, като част от парите ще отидат за борба с горските пожари в Северна Калифорния, където живеят.

Полуавтоматичен "Колт" на Ал Капоне удари 242 000 долара.