2-годишно дете е получило тежко химическо изгаряне, но нито лекарите, нито учителите в детската градина, която посещава, могат да кажат какво се е случило. Това обясни бащата на детето Георги Събински пред Би Ти Ви.

Преди 3 дни от яслата се обаждат на майката, че детето има обрив и лишейчета. Когато го вземат, се оказва, че е нещо друго. Личният лекар и дерматологът, при които водят детето, не могат да преценят каква е причината за зачервяването на кожата. Появяват се обаче и мехури и родителите отиват в "Пирогов", където детето е прието по спешност. Според лекарите там то е с тежко химическо изгаряне от 2,5%.

Според директорката на детска градина "Здравец" Наталия Маринова, където детето ходи на ясла, там се използва само един препарат за дезинфекция и е разрешен специално за детски градини. По думите й той е поставен на недостъпно за децата място.

Според кмета Йорданка Фандъкова обаче дезинфектантите са били сравнително близо до децата и вероятно става въпрос за небрежност. "Ще бъда безкомпромисна", каза Фандъкова, която обясни, че в момента се проверява какво и защо се е случило в яслата.