Миналата нощ е имало около 80 сигнала за паднали дървета, високи води и застрашени домове. Загинали и пострадали няма, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Той поясни, че в София колегите му са реагирали на близо 20 случая на паднали дървета. Те са били основно в районите "Красна поляна", "Красно село" и "Люлин". 

От началото на годината е имало повече от 24 800 произшествия, от тях почти 15 хил. са пожарите, отчете Николов и похвали огнеборците, че са спасили стотици животи. "В последното време обстановката у нас се характеризира в южната част и изток - пожари в горски и полски масиви, а в западната - наводнения. За радост не такива, каквито се случиха в Западна Европа, например Белгия и Германия, където взеха стотици жертви. При нас нещата са по-добре",  обясни пожарникар №1.

Той честити на всички огнеборци Илинден. "На този ден ние почитаме нашия покровител старозаветния пророк Илия", каза Николов и обясни, че огнеборците го смятат за техен закрилник. Главният комисар не пропусна да честити и "Курбан байрам" на всички мюсюлмани.