Общо 9553 дози ваксина срещу COVID-19 са били поставени в мобилните имунизационни пунктове в София през изминалите осем уикенда, съобщават от Столичната община, предаде БТА.

Кампанията, организирана от Столична община и СРЗИ бе открита на 29 май с мобилни кабинети в столичните паркове. Заради високите температури по-късно пунктовете бяха преместени в климатизирани помещения в пет търговски и два културни центъра.

С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване", медицински екипи от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та ваксинират желаещите граждани с предпочитаната от тях ваксина.

През изминалата събота и неделя общо 1067 души се имунизираха в пунктовете в "The Mall", "България мол", "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол", както и в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

През работните дни на седмицата ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та. От 17 май до момента там са поставени над 10 296 дози ваксини срещу COVID-19 от всички разрешени от ЕС видове, съобщават от Столичната община.